vasárnap, augusztus 20, 2006

Nyárvég

A Szigetnek vége, Demszky haknizik, Tarlós flashmobozik, a szökőkútba utcagyerekek költöznek - utolsó hét a nyárból.

Vége lett minden idők egyik legrosszabb Szigetének, amelynek utolsó előtti napján dupla mézes meggyes ágyas pálinkával öntöttek szemen, és amelynek utolsó napján egy kicsit még marasztalták a külföldi vendégeket szép fővárosunkban.

Van persze más szórakozás is, például ingyen megmérik a vérnyomásunkat, miközben meghallgatjuk a főpolgármestert, mire is költötte az adóforintjainkat. Méghozzá úgy, hogy akkor is költi, amikor éppen beszél róla, az ötállomásos városnéző hakni 33 millió forintba kerül. Megnyugtató, hogy van orvos a közelben. A tévében pedig Demszky elismerte, hogy a választások miatt az összes lehetséges beruházást egyszerre indították el, nem csoda, ha becsúszott néhány apróbb malőr. Ami szerinte nem baj, mert a nép azt is elviselné, ha minden évben választania kellene, annyira örül a sok szép új építkezésnek és felújításnak. Remélem, a közös képviselőnk nem látta, mert akkor lebaszhatna a liftben, miért nem én örülök annak, hogy ő egyáltalán elvégzi a munkáját, és különben is, csak az hibázik, aki dolgozik. Én hülye nép.

Eközben Tarlós István a zsinagóga előtt fashmobozva fújt ébresztőt a zsidónegyed védelméért. A kampányirodája meg a Köztársaság téren van, szemben a szoci székházzal. Ráadásul az egyik interjújában megpendítette, hogy nem volna hülyeség türelmi zónát kialakítani, csak jól kellene szervezni. A választásokig több mint negyven nap van még hátra, bizisten még ő fogja összeadni az első magyar meleg párt is, és a blogján jelenti be, hogy összeköltözik Szekeres Imrével.

A félmilliárdból felújított Ferenc téren átadták a bálna alakú szökőkutas medencét, amit a második napon elfoglaltak az utcagyerekek, és onnan terrorizálták a többi kisdedet. Az önkormányzat erre lezáratta a kutat, amit hivatalos közlés szerint későbbi jeles alkalmakkor fognak csak megnyitni.

Úgyis vége a nyárnak.